Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

In het nieuws

Op deze pagina presenteren we je leuke weetjes en nieuwtjes. Bezoek deze pagina dus regelmatig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

We gaan ten onder aan perfectionistisch gedrag (Trouw 23 juni 2018)

1 jaar geleden

Jongeren ervaren een enorme mentale druk, waarschuwde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deze week. Volgens levenscoach Marcel Hendrickx gaan we ten onder aan perfectionistisch gedrag.

Lees verder

interview Ruud Hooiveld in het AD

1 jaar geleden

Journalist Dominique Prins ziet de keerzijde van perfectionisme: altijd maar faalangst en druk voelen, breekt je op den duur op. Ze heeft er genoeg van en zet een streep door het verlangen alles feilloos te willen doen.

Lees verder

Faalangst begint al in de kleuterklas

1 jaar geleden

Lees verder

Burn-out begint in de kleuterklas

2 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

9 oktober 2018 was ik te gast bij de presentatie van het nieuwe boek van Marcel Hendrickx Burn-out begint in de kleuterklas In dit boek komen mensen aan het woord die een burn-out hebben gehad. Hun verhalen vertonen telkens hetzelfde tragische basisscenario. Gedreven door hun perfectionisme kunnen ze niet luisteren naar de signalen van hun lichaam. Ze voelen zich moe, uitgeput zelfs, maar blijven doorgaan. Tot ze op een ochtend niet meer kunnen opstaan. En ze wel móéten thuisblijven. Verkrijgbaar bij Bol.com voor 19.95

Lees verder

Artikel 'De Standaard' | Weg met al dat MOETEN

11 maanden geleden | Update: 9 maanden geleden

Over faalangst en perfectionisme bij kinderen

Lees verder

Perfectionisme maakt ziek en ongelukkig

2 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

Lees verder

In gesprek met Marcel Hendrickx

2 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

Lees verder

Perfectionisme is de directe oorzaak van een burn-out

2 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

Lees verder

Film interview MarcelHendrickx over perfectionisme

11 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Lees verder

The Perfect Day in Nederland

9 maanden geleden

Als voor jou je best doen niet goed genoeg is, en jij geen fouten mag maken, dan vergaat je het lachen. Wist je dat perfectionistisch gedrag één van de grootste oorzaken is van stress, overspannenheid of burn-out? Herken jij jezelf hierin of zie je jouw collega’s, medewerkers of anderen hieronder lijden? Kom dan naar onze PERFECT DAY. Wat kun je op deze dag verwachten? • Voorlichting over perfectionisme: Waaraan herken je het? Hoe en wanneer heb je er last van? Hoe kan het je leven beheersen, zodanig dat je er ziek van wordt? • Wat kun je eraan doen? Hoe weer als een vrij mens te leven? • Ervaringsdeskundigen aan het woord. • Zelf de ervaring in! • Introductie van de methodiek Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme (OCP). • En natuurlijk tijd om elkaar te ontmoeten, ervaringen en vragen te delen onder het genot van drankjes, lekkers en een lunch. Datum: 21 maart 2020 Plaats: De Plek, Waarderweg 19, 2031 BN Haarlem Tijd: 10.00 – 15.30 uur ( inloop vanaf 9.45 uur) Kosten: € 25,00 ( = inclusief koffie/thee en lunch) Aanmelden: info@nipc.nl Betaling: NL89 ABNA 0839 2499 42 t.n.v NIPC o.v.v. PERFECT DAY Je aanmelding is definitief nadat je betaling is binnengekomen.

Lees verder

Bevrijd jezelf en anderen van perfectionisme

NIPC
Copyright © 2020 NIPC