Coaching traject

Het coaching traject bestaat uit een aantal stappen die door de perfectionismecoach doorlopen worden. De stappen hebben een volgorde en zijn bij de aanvang van het traject te plannen in de agenda. Reken op een periode van 3 maanden waarin je door een proces gaat van heling. De perfectionismecoach is opgeleid om je op een veilige manier door dit proces te loodsen. Vertrouw hem of haar.

Bij de start van het OCP-traject wordt het patroon in kaart gebracht. Dit betekent dat de coachee nadenkt over de omstandigheden die er toe geleid hebben dat hij het patroon ontwikkelde en dit op papier zet. Verder worden voor alle symptomen van het patroon voorbeelden genoteerd die aantonen hoe het patroon in deze fase van zijn leven nog steeds zijn denken, doen en voelen stuurt.

Vervolgens leidt de coach je gedurende enkele sessies door een proces dat op een specifieke manier het vrije kind en de andere delen in verbinding brengt met elkaar. Je laat je in deze sessies leiden door de perfectionismecoach. Hij of zij werkt met je op onbewust niveau en het proces is gebaseerd op een specifieke set van instructies.

Omwille van de specifieke aard van de instructies en het grote belang om het proces op een veilige manier te laten verlopen, wordt het traject alleen geleid door perfectionismecoaches, opgeleid en gecertificeerd door het NIPC of het Ontwikkelingsinstituut in België.

Praktisch
Een traject bestaat gemiddeld uit 7 sessies - soms minder, soms iets meer.
Het verloop kent een specifieke volgorde; bij de aanvang worden de sessies gepland in de agenda.
De lijst van coaches die door het NIPC of het Ontwikkelingsinstituut gecertificeerd zijn, kun je vinden onder Overzicht van OCP coaches.