Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Sint-Michielsgestel, Ruud Hooiveld

Adres: Mgr. Hermuslaan 79, 5271 NP, Sint Michielsgestel

Tel: 06-41500743

E-mail: ruud@hooiveldpartners.nl

Ruud is oprichter van het Nederlands Instituut voor Perfectionisme Coaching en is naast een bevlogen trainer en coach ook de drijvende kracht achter het NIPC. 

In 2007 behaalde hij zijn diploma voor trainer, in 2008 gevolgd door het diploma coach. Beide post- HBO gecertificeerde opleidingen volgde hij bij BGL & Partners. Als verdieping heeft hij zich bij dit instituut later gespecialiseerd in Vitaliteitscoaching en Leiderschapsontwikkeling. 

Tijdens zijn carrière als manager van institutionele keukens en als leraar aan een ROC merkte hij dat zijn interesse steeds meer verschoof van het operationele management naar het managen en begeleiden van mensen. Tijdens gesprekken met medewerkers kreeg hij steeds meer inzicht in hun belevingswereld en hoe zij hun leven zin konden geven binnen een veranderende maatschappij.

Door een groeiende behoefte aan verdieping in "wat mensen beweegt" heeft hij in 2007 besloten om zich als zelfstandige te vestigen en heeft samen met zijn partner een bureau voor training en coaching (Hooiveld & Partners) opgericht. Bij BGL & Partners heeft hij als trainer en supervisor reeds vele studenten opgeleid tot coach. Daarnaast geeft hij ook regelmatig trainingen in omgaan met agressie binnen de gezondheidszorg, onderwijs en defensie. 

Tijdens (coach) gesprekken kwam hij vaak in aanraking met cliënten met burn-out klachten en is zich gaan specialiseren in het coachen van Perfectionisme en Burn-out.

De opleiding die hem daarbij het meeste aansprak was de opleiding aan het "Ontwikkelingsinstituut" in België vanwege de unieke "OCP methode". Deze is vooral gericht  op het onbewuste waardoor veranderingen op een "dieper" niveau binnen het brein plaats vinden en meer blijvend zijn. 

Al tijdens het volgen van de opleiding werd hij steeds meer gegrepen door de OCP methodiek en de verassend snelle werking bij mensen die hiermee gecoacht werden. Ook ontstond een warme band met Marcel Hendrickx en werd de behoefte om gezamenlijk de opleiding ook in Nederland te organiseren geboren, en later ook gerealiseerd. Inmiddels heeft hij al vele cliënten van het schadelijke patroon van Perfectionisme kunnen bevrijden. 

Ruud houdt in zijn werkzaamheden van een no-nonsense aanpak en weet vaak snel tot de kern door te dringen. Vaak krijgt hij van studenten en coachees feedback over zijn warme en betrokken houding. Daarbij staat respect voor het individu centraal waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen en zich open kunnen stellen.

Favoriete spreuk: Echte verandering begint bij jezelf....  

Bevrijd jezelf en anderen van perfectionisme

NIPC
Copyright © 2021 NIPC