Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Over NIPC

Het Nederlands Instituut voor Perfectionisme Coaching is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van Marcel Hendrickx en Ruud Hooiveld, om de strijd aan te binden met het schadelijke patroon van Perfectionisme in Nederland.
Dit bij uitstek belemmerende patroon veroorzaakt veel schade bij mensen die er aan lijden. Het uit zich in de maatschappij door een sterk toenemende groep van mensen met Burn-out klachten.
Bijna wekelijks krijgen we via de media meldingen of reportages die hiervan getuigen.
In het bedrijfsleven vallen medewerkers voor vaak langere tijd uit, en in toenemende mate krijgen leerlingen en studenten last van symptomen die aan perfectionisme gelinkt kunnen worden.

Onze filosofie

Onze filosofie is de volgende: perfectionisme maakt ongelukkig en kan zelfs tot ziekte leiden. Het moet benaderd worden als een kwaal van onze samenleving. De samenleving draait door, maar het zijn de individuen die het patroon dragen...en verder verspreiden. Ouders naar kinderen, leidinggevenden naar medewerkers, leraren naar studenten, partners onder elkaar, enzovoort.

Onze opdracht

Wij zien het als onze opdracht om:

  • Coaches op te leiden tot Perfectionisme coach, zodat zij individueel mensen kunnen coachen en bevrijden van het patroon volgens de OCP© methodiek.
  • De door het NIPC en het Ontwikkelingsinstituut opgeleide coaches te verenigen om samen mogelijkheden te onderzoeken hoe we scholen, bedrijven, zorgverzekeraars en overheden bewust kunnen maken van de oorzaken, symptomen en gevolgen van perfectionisme en deze inspireren om het patroon een halt toe te roepen, en te vervangen voor een nieuw gezond makend patroon.