Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Visie

Iedereen kan vanuit zijn eigen ontwikkeling en authenticiteit bewust een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een betere wereld. Wij geloven dat de wereld vandaag behoefte heeft aan mensen en organisaties die een halt kunnen toeroepen aan het ongebreidelde perfectionisme. We geloven dat individuen de samenleving kunnen veranderen door zelf een verschil te maken in dit maatschappelijk patroon. Altijd meer en beter. Nooit tevreden. Nooit rust. Steeds maar gericht om anderen te behagen en zo te tonen dat men 'mee' gaat.
Onze filosofie is de volgende: perfectionisme maakt ongelukkig en kan zelfs tot ziekte leiden. Het moet benaderd worden als een kwaal van onze samenleving. De samenleving draait door, maar het zijn de individuen die het patroon dragen...en verder verspreiden. Ouders naar kinderen, leidinggevenden naar medewerkers, leraren naar studenten, partners onder elkaar, enzovoort.
Het zit tussen onze oren. Het wordt gedragen door overtuigingen die we meekrijgen uit de opvoeding en die we verder verspreiden. Het moet steeds beter, sneller. Er komt steeds meer op ons bordje.

Missie

We zien het als onze opdracht om mensen te inspireren en uit te dagen een engagement op zich te nemen ten aanzien van hun eigen manier van leven.
Van hieruit willen we scholen, bedrijven, zorgverzekeraars en overheden bewust maken van de oorzaken, symptomen en gevolgen van perfectionisme en deze inspireren om het patroon een halt toe te roepen en te vervangen voor een nieuw gezond makend patroon.

Dat is mogelijk in twee bewegingen, die kunnen samengevat worden in het rimpeleffect.

  • Begin bij jezelf. Jij bent de druppel. Als jij het anders doet, zal er automatisch een gevolg zijn in je omgeving.
  • De rimpels: werk in je omgeving mee aan het verspreiden van een andere levensstijl. Doe het niet alleen voor jezelf, maar begin, waar je ook maar kunt, anderen te helpen zien dat het ook anders kan.

Om bovenstaande te bewerkstelligen leiden wij coaches en ambassadeurs op, zodat zij bij kunnen dragen aan de individuele ontwikkeling van velen.